Влада Італії арештувала супер’яхту «Шехерезада», яку пов'язують з путіним

Влада Італії арештувала супер’яхту «Шехерезада», яку пов'язують з путіним

Укрінформ
Італійська влада в порту Марина-ді-Каррара арештувала супер’яхту «Шехерезада», що, як вважається, належить російському президентові путіну.

Як передає Укрінформ, у пресрелізі, поширеному Міністерством економіки та фінансів Італії, зазначено, що яхту «заморожено», оскільки розслідування, проведене комітетом фінансової безпеки, показало, що судно має «значні економічні та ділові зв'язки» з високопосадовцями в російському уряді й особами, проти яких запроваджено санкції Європейського Союзу.

Комітет фінансової безпеки вказав на необхідність «заморозити економічний ресурс, утримуваний через посередників особою, яка вчиняє дії, що загрожують міжнародному миру та безпеці».

Читайте також: На Фіджі конфіскували яхту російського олігарха Керімова

За даними міністерства, дії власників яхти «підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України».

За інформацією Forbes, 140-метрова яхта перебувала під слідством протягом кількох місяців, знаходячись у сухому доці Марина-ді-Каррара. У вівторок судно залишило док і ввійшло у води Тірренського моря, після чого було затримане. «Шехерезада», вартість якої оцінюється у 510 млн доларів, зареєстрована на Кайманових островах і належить компанії Bielor Asset Limited, розташованій на Маршаллових островах.

Читайте також: Франція заморозила 64 об’єкти нерухомості російських олігархів

Наприкінці березня Фонд боротьби з корупцією російського опозиційного політика Олексія Навального провів розслідування, яке пов'язало «Шехерезаду» з путіним, установивши, що всі члени екіпажу судна є громадянами рф і працюють у федеральній службі охорони - відомстві, яке відповідає за особисту охорону російського президента. У березні італійська газета La Stampa повідомила, що бенефіціарним власником судна є Едуард Худайнатов – колишній гендиректор компанії «Роснефть» та близький союзник путіна й керівника «Роснефти» Ігоря Сєчина. Однак зазначається, що екіпаж яхти не чув про Худайнатова й завжди вважав, що справжнім власником «Шехеразади» є путін.

Читайте також: У Фінляндії конфіскували активи російського олігарха Тимченка

Яхту збудовано в Німеччині у 2020 році. Вона має вертолітний майданчик, салон краси, кінотеатр, спа та тренажерний зал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-