Половина указів путіна за два останні місяці виявилися засекреченими

Половина указів путіна за два останні місяці виявилися засекреченими

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни в Україні частка засекречених указів президента росії путіна виявилася рекордною за останні 20 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медиазона, припускаючи, що це пов'язано з великою кількістю посмертних нагороджень військових.

Видання дослідило портал правових актів рф та порядкові номери опублікованих указів путіна. З’ясувалося, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну практично кожен другий його указ не був опублікований – це рекорд із 2002 року.

Водночас Медиазона зазначає, що секретними указами військових у росії посмертно нагороджують «орденами Мужності». Видання виявила кілька згадок про такі документи. Наприклад, допис зі згадкою указу №188сс від 5 квітня про нагородження загиблого офіцера розмістила в соцмережі адміністрація Гатчинського району Ленінградської області рф. Однак у порядкових номерах офіційно опублікованих указів за той день його пропущено. («сс» наприкінці указу, мабуть, означає «совершенно секретно»).

Читайте також: рф не може набрати контрактників, аби компенсувати знищених в Україні

Таким чином, у березні було засекречено 54% ​​ усіх указів путіна, у квітні – 49%.

Як нагадує видання, вищим цей показник був лише у грудні 2002 року (59%), коли точилася Друга чеченська війна.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабне вторгнення. Ворог чинить масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний опір агресорам, завдаючи їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-