В Іспанії розслідують «прослушку» телефонів прем'єра й міністра оборони

В Іспанії розслідують «прослушку» телефонів прем'єра й міністра оборони

Укрінформ
Мобільні телефони прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеза та міністра оборони Маргарити Роблес прослуховувалися за допомогою шпигунської програми Pegasus.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Сіньхуа із посиланням на слова міністра з питань президентства Іспанії Фелікса Боланоса.

За його словами, телефони урядовців зазнали “незаконного зовнішнього прослуховування”. “Це - доведені та дуже серйозні факти, які підтверджують втручання поза державними інститутами та законом”, - сказав Боланос.

Він додав, що це вже не перший підтверджений випадок прослуховування телефону глави іспанського уряду. Минулого разу про подібне стало відомо у травні 2021-го року.

Боланос наголосив, що правоохоронні органи уже розпочали розслідування, намагаючись встановити “всю правду”. “Ми повідомляємо про доведені та надійні факти. Це не припущення”, - підсумував він.

Читайте також: СБУ викрила осіб, які продавали засоби для «прослушки» та відеонагляду

Як повідомляв Укрінформ, влітку минулого року президент Франції Емманюель Макрон змінив свій телефонний апарат і номер через побоювання, що попередній пристрій могли відстежувати на тлі ситуації зі стеженням за допомогою програмного забезпечення Pegasus.

За даними журналістів, шпигунське програмне забезпечення Pegasus, розроблене та ліцензоване ізраїльською компанією NSO, використовувалося для спроб і успішних зламів смартфонів, які належать журналістам, державним службовцям та правозахисникам у глобальному масштабі.

Американський виробник Apple подав до суду на ізраїльську компанію, яка допомагала урядам та правоохоронним органам іноземних країн зламувати смартфони iPhone для отримання інформації про їхніх власників і стежити за ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-