Папа Римський готовий поїхати до москви на зустріч з путіним

Папа Римський готовий поїхати до москви на зустріч з путіним

Укрінформ
Папа Римський висловив готовність зустрітися з лідером рф путіним у москві, щоб спробувати «зупинити звірства», які відбуваються через російське вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera.

«У перший день війни я дзвонив Президенту України Зеленському. Натомість путіну я не дзвонив. У мене була можливість поговорити з ним у грудні на мій день народження, але цього разу ні, я не дзвонив. Я хотів зробити чіткий жест, і для цього пішов до російського посла. Я попросив їх пояснити, я сказав: "В ім’я Бога, зупиніть цю війну"», - розповів Папа Римський.

Він додав, що після двадцяти днів війни він попросив кардинала Пароліна передати путіну повідомлення, що Папа готовий поїхати до москви. Однак ніякої відповіді від російського лідера не було.

«Боюся, що путін наразі не може або не хоче погодитися на нашу зустріч. Але як не спробувати зробити все можливе, щоб зупинити звірства?» - запитав понтифік.

Також він сказав, що поки не планує візит до України.

«До Києва я поки що не поїду. Я послав кардинала Майкла Черні та кардинала Конрада Краєвського, останній відвідав Київ вчетверте. Але я відчуваю, що мені не треба їхати. Спочатку я повинен поїхати до москви, спочатку я маю зустрітися з путіним. Але я також священник, що я можу зробити? Я роблю те, що можу», - сказав Папа Римський.

Він висловив стурбованість тим, що путін не планує зупинятись упродовж найближчого часу. За його словами, він намагається зрозуміти джерела поведінки путіна та мотиви, що штовхають його на таку жорстоку війну.

Папа також розповів про розмову з патріархом кирилом, який підтримав путінську війну. «Я розмовляв із кирилом 40 хвилин через Zoom. Перші двадцять із картою в руках він читав мені всі обґрунтування війни. Я вислухав і сказав йому: «Я нічого в цьому не розумію. Брате, ми не державні клірики, ми повинні говорити не мовою політики, а мовою Ісуса», - сказав понтифік.

Читайте також: Папа Франциск провів паралелі між страстями Господніми та війною в Україні

Також він розповів, що мав розмову з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. В ній Орбан нібито розповів, що росіяни мають чіткий план, що війна в Україні закінчиться 9 травня.

«Сподіваюся, що це так, це пояснило б швидкість воєнних дій за останні кілька днів. Тепер росіяни захопили Донбас, Крим, порти на Чорному морі, все. У мене погане передчуття з цього приводу, зізнаюся, я дуже песимістичний. Але наш обов’язок – зробити все можливе, щоб зупинити війну», - наголосив Папа Римський.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-