На Фіджі дозволили США конфіскувати супер'яхту російського олігарха Керімова

На Фіджі дозволили США конфіскувати супер'яхту російського олігарха Керімова

Укрінформ
У вівторок, 3 травня, суд держави Фіджі, яка знаходиться у Тихому океані, дозволив Сполученим Штатам конфіскувати супер'яхту російського олігарха через 21 день після того, як вона була арештована місцевою поліцією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За даними американських правоохоронців, саме російський олігарх Сулейман Керімов, який нещодавно потрапив під санкції США та ЄС за вторгнення росії в Україну, є кінцевим бенефіціаром супер'яхти «Amadea».

Зазначається, що «Amadea» прибула з Мексики на Фіджі минулого місяця після 18-денного плавання через Тихий океан.

Поліція Фіджі затримала судно, а капітана допитала, адже яхта прибула у води Фіджі без митного оформлення.

Минулого місяця Високий суд Фіджі видав заборону на виїзд яхти з Фіджі, поки суд не розгляне ордер США на її конфіскацію.

Влада Фіджі заявила, що діє на прохання США відповідно до закону про взаємну допомогу у кримінальних справах. Юристи компанії Millemarin Investments, на яку зареєстрована яхта, заперечують, що саме Керімов є кінцевим бенефіціаром судна.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Мін'юст США створив робочу групу KleptoCapture, яка слідкуватиме за дотриманням введених проти росії санкцій, порушників піддаватимуть судовому розслідуванню, а в разі неможливості арешту будуть накладати арешт на активи та конфісковуватимуть майно.

Читайте також: У Фінляндії конфіскували активи російського олігарха Тимченка

24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-