У пермі стався вибух на заводі, де виробляли заряди до реактивних систем залпового вогню

У пермі стався вибух на заводі, де виробляли заряди до реактивних систем залпового вогню

Укрінформ
У росії на території пермського порохового заводу 1 травня приблизно о 20:00 прогримів сильний вибух, влада намагалася приховати інформацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє 2 травня «Эхо Москвы Пермь/Эхо Перми».

За словами очевидців події, вони почули різкий шум, від якого затремтіли вікна. Висунувшись із вікон, мешканці міста виявили стовп густого диму, який виходив із території пермського порохового заводу.

Джерела у керівництві підприємства спочатку заявили, що проходили планові випробування та приводів для паніки немає. Проте редакція «Эхо» розшукала свідка, яка повідомила, що внаслідок інциденту загинула її родичка.

Читайте також: У Білгородській області заявили про пошкодження залізничних колій неподалік України

"Вчора на пороховому заводі був вибух. Там загинула моя хрещена мати, причому одна з перших. Друга потерпіла померла прямо в лікарні, третя перебуває в реанімації, зараз за її життя борються лікарі", - розповіла свідок.

Видання окремо зазначає, що коментарі та фотографії з наслідками вибуху почали з'являтися у російських соцмережах ще ввечері, 1 травня, проте адміністратори груп видалили їх.

Пізніше крайова Інспекція праці підтвердила загибель двох людей і визначила суть інциденту як «займання продукції».

ФКП "пермський пороховий завод" - одне з основних підприємств оборонно-промислового комплексу прикам'я. Випускає заряди до реактивних систем залпового вогню, комплексів ППО, заряди двигунів для авіаракет, стартово-розгінні системи крилатих ракет, вироби для комплексу ПРО А-135, сферичні порохи для стрілецької зброї. Фінансові показники не розкриваються.

Як повідомляв Укрінформ, у росії триває низка пожеж та вибухів. Раніше стався вибух на фармацевтичному підприємстві "синтез" у російському обласному центрі кургані. У російській білгородській області біля села стара нелідівка горів склад боєприпасів.

Крім того, у твері згорів інститут, який розробляв ракети для армії росії, а у підмосковному місті корольов, де розташована низка підприємств космічної та ракетної промисловості, сталася масштабна пожежа в одній з будівель промислової зони.

З 24 лютого продовжується масштабне російське вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-