В Єревані на акції непокори затримали 125 осіб

В Єревані на акції непокори затримали 125 осіб

Укрінформ
У Єревані в понеділок опозиція проводить акцію непокори, на цей час затримано 125 осіб.

Про це Радіо Азатутюн повідомили в інформаційному центрі поліції, передає Укрінформ.

Акції непокори розпочалися сьогодні з 8:30 ранку. Перекрито понад десяток центральних вулиць Єревана.

Проспект Маштоца та його перехрестя з вулицею Пушкіна заблоковані. Демонстранти будують барикади, використовуючи сміттєві баки та лавки на перехресті Маштоц-Амірян. Площу Франції закрито з усіх чотирьох сторін.

Читайте також: росія шукає «лазівки» на міжнародні ринки через Грузію, Вірменію та Азербайджан - розвідка

Вуличні протести опозиції розпочалися два тижні тому після заяв прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна про те, що міжнародна спільнота очікує від вірменської сторони зниження планки стосовно вимог щодо статусу Нагірного Карабаху.

Опозиція стверджує, що нинішній вірменський уряд має намір піти на поступки Азербайджану в питанні Нагірного Карабаху. Цим вона пояснює необхідність усунення Пашиняна від влади шляхом громадського тиску.

Представники влади відкидають вимогу опозиції про відставку Пашиняна, не вважаючи, що вона користується підтримкою у широких верств населення.

Читайте також: Пашинян обіцяє, що не дозволить перекидати бойовиків в Україну через територію Вірменії

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада 2020 року прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами рф та Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху.

Відповідно до заяви, Азербайджанська Республіка та Республіка Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху та вздовж коридору, який з'єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається миротворчий контингент.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-