Байден назвав безвідповідальними заяви росії про можливість ядерної війни

Байден назвав безвідповідальними заяви росії про можливість ядерної війни

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що заяви російського керівництва про «реальну небезпеку» ядерної війни є щонайменше безвідповідальними.

Про це він сказав під час виступу у Білому домі щодо ситуації в Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ніхто не повинен виступати з безладними коментарями щодо використання ядерної зброї або можливості її застосування. Це безвідповідально», – заявив американський лідер.

Байден також назвав брехнею заяви російської сторони, що США й НАТО нібито ведуть «проксі-війну» з росією. Він назвав це спробами кремля «виправдати власні провали» в Україні.

Читайте також: Байден надіслав Конгресу новий запит на $33 мільярди для підтримки України

«Це свідчить про відчай, який відчуває росія через свою жалюгідні невдачі у намаганнях зробити те, що вони збиралися зробити на початку», - наголосив Байден.

Тому, за його словами, керівництво рф замість того, щоби визнати здатність українців протистояти російським силам, розповідають населенню, що США і НАТО причетні до видворення російських військ з України.

Читайте також: Джонсон не вірить у застосування росією тактичної ядерної зброї в Україні

Як повідомляв Укрінформ, на початку нинішнього тижня глава російського МЗС сергій лавров заявив, що ризик ядерної війни є «реальним» і що таку небезпеку не можна недооцінювати.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-