Глава міноборони ФРН: З пів сотні гелікоптерів «Тигр» можуть літати лише дев'ять

Глава міноборони ФРН: З пів сотні гелікоптерів «Тигр» можуть літати лише дев'ять

Укрінформ
Бундесвер вітає наміри уряду Німеччини виділити 100 млрд євро на модернізацію армії, потреба в якій вже вкрай назріла.

Про жалюгідний стан німецької армії розповіла в Бундестазі міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо, наприклад, на папері 350 БМП «Пума», з них насправді готові до використання 150... Що стосується бойових гелікоптерів «Тигр», то тут виглядає не краще: із 51 машини у повітря можуть піднятися дев'ять», - навела міністр приклади, як дані на папері відрізняються від реального стану речей.

Збройні сили ФРН, нагадала міністр, роками слабнули та спустошувалися. Виділення з бюджету 100 млрд євро дозволить не лише придбати нове озброєння, а й забезпечити потреби військових, адже часто бракує найнеобхідніших речей, заявила Ламбрехт.

Читайте також: Глава Бундесверу запевнила Резнікова у підтримці

«Уряд зреагував на загарбницьку війну росії (проти України - ред.) з великою рішучістю... Ми прореагували на цю ситуацію поставками зброї Україні, але має бути реакція також тут, у Німеччині: ми повинні підвищити нашу власну боєздатність», - підкреслила очільниця міноборони ФРН. За її словами, треба нарешті так оснастити Бундесвер, щоб він міг виконувати свої зобов’язання у рамках НАТО перед союзниками у Східній Європі, а також подбати про безпеку власного населення та держави.

Ламбрехт також заявила, що картини звірств російських солдатів з України «показують, що саме стоїть на кону, якщо путін виграє цю війну». І ніхто не знає, якою буде його наступна ціль, додала вона.

Читайте також: Німеччина передасть Україні зенітні танки Gepard

27 квітня Бундестаг уперше обговорював запропонований спеціальний фонд Бундесверу в обсязі 100 млрд євро. У першому читанні федеральний уряд представив два законопроєкти - про створення «Спеціальних активів Бундесверу» і про внесення змін до конституції. Обидва передані на розгляд бюджетного комітету.

Канцлер ФРН Олаф Шольц оголосив про створення спеціального фонду на позачерговій сесії Бундестагу 27 лютого, через три дні після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Мета - зміцнити Альянс і обороноздатність Бундесверу. З його допомогою передусім мають фінансуватися багаторічні комплексні проєкти з озброєння.

Як повідомлялося, німецькі політики заявили, що не можуть негайно надати Україні озброєння, про які вона просить, адже склади Бундесверу спустошені, тож замовлення будуть проходити через підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-