У Польщі затримали російського та білоруського шпигунів

У Польщі затримали російського та білоруського шпигунів

Укрінформ
Служба військової контррозвідки (SKW) Польщі виявила двох шпигунів – з росії та білорусі.

Їм висунуто обвинувачення й заарештовано на три місяці, передає Укрінформ з посилання на сайт уряду Польщі.

«Чоловіки, яких було затримано 21 та 22 квітня 2022 року, підозрюються у шпигунській діяльності на користь російських спецслужб», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, обом висунуто обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого за статтею 130 Кримінального кодексу Польщі (шпигунство).

За клопотанням Окружної прокуратури у Варшаві суд ухвалив рішення про арешт підозрюваних на три місяці.

Зібраний військовою контррозвідкою матеріал вказує на те, що росіянин і білорус, працюючи на російську розвідку проти Польщі, вели діяльність, яка полягала у зборі даних про функціонування ЗС Польщі, зокрема щодо розташування армійських підрозділів у прикордонній зоні з білоруссю.

Слідство у цій справі веде Окружна прокуратура у Варшаві.

Читайте також: У польському Гданську за підозрою у шпигунстві арештували росіянина

Від початку війни росії проти України, 24 лютого, на території Польщі вже затримано кількох осіб, яких підозрюють у співпраці із спецслужбами рф та рб. Зокрема, на початку березня спецслужби Польщі затримали у Перемишлі громадянина Іспанії російського походження, який під прикриттям нібито журналістської діяльності працював на ГРУ росії. Згодом, у першій половині квітня, польські спецслужби затримали громадянина росії та двох білорусів, які працювали, відповідно, для російських і білоруських спецслужб.

Фото: MON

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-