Кім Чен Ин на військовому параді заявив, що хоче розвивати ядерний арсенал

Кім Чен Ин на військовому параді заявив, що хоче розвивати ядерний арсенал

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на масштабному військовому параді до річниці заснування армії країни, заявив, що КНДР прискорить розвиток свого ядерного арсеналу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначає північнокорейське державне інформагентство ЦТАК, на параді були продемонстровані міжконтинентальні балістичні ракети, зокрема, нова Hwasong-17, артилерія та прототипи танків.

Останнім часом Пхеньян активізував випробування ракет і демонструє зброю на тлі того, що перемовини із США про відмову від ядерної програми, забуксували.

Читайте також: В ООН знайшли джерела фінансування ядерної програми Північної Кореї – AFP

За даними США і Південної Кореї, на єдиному відомому "ядерному" тестувальному полігоні КНДР є ознаки проведення робіт. Офіційно з 2018 року його заморозили.

Рада безпеки ООН заборонила КНДР проводити випробування балістичних ракет і розробляти ядерну зброю.

Читайте також: Путін, Лавров і 13 чиновників Кремля: Мінфін США оголосив список нових санкцій

Як повідомлялося, Hwasong-17 — нова ракета, представлена Північною Кореєю 10 жовтня 2020 року, на 75-ту річницю заснування параду Трудової партії Кореї. Ця ракета розглядається як нова ітерація Hwasong-15 і є ще одним кроком на шляху до програми міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) Північної Кореї. Перший її політ здійснено 24 березня 2022 року.

Фото: KCNA/Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-