росія заявляє, що візьметься за прискорене освоєння Курильських островів

росія заявляє, що візьметься за прискорене освоєння Курильських островів

Укрінформ
На тлі посилення позиції Токіо з приводу Південних Курил рф вестиме промислове та туристичне освоєння Курильських островів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

У відповідь на заяву Японії про незаконну російську окупацію Південних Курил росія вестиме промислове і туристичне освоєння Курильських островів, заявив повпред президента рф у Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв під час робочої поїздки до Хабаровського краю.

Держінформагентство тасс передає слова Трутнєва, що спочатку росія «намагатиметься запустити там круїзні судна», а потім почне «будувати нові інвестиційні проєкти» і «далі жити і працювати виходячи з того, що це, поза всяким сумнівом, територія рф».

Читайте також: Японія ухвалила законопроєкти про санкції, що закриють «лазівки» для рф

У свою чергу, Reuters зазначив, що ця заява, напевно, ще більше ускладнить відносини між росією та Японією, яка днями повернула до «Синьої книги дипломатії» формулювання про російську окупацію Курильських островів росією (Північні території в Японії).

Токіо заявляє, що Радянський Союз незаконно захопив Північні території невдовзі після капітуляції Японії у Другій світовій війні у серпні 1945 року. Москва стверджує, що це було зроблено «законно».

Зазначимо також, що Японія засудила вторгнення росії в Україну, назвала його серйозним порушенням міжнародного права та приєдналася до інших західних країн у питанні запровадження економічних санкцій проти рф. У відповідь москва оприлюднила список «недружніх» країн, до якого включила і Японію, і минулого тижня в односторонньому порядку оголосила про зупинення мирних переговорів щодо спірних територій, посилаючись на «антиросійську позицію» Токіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-