Моравецький їде до Шольца говорити про відбудову України

Моравецький їде до Шольца говорити про відбудову України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький здійснить у вівторок візит до Берліна, де зустрінеться з німецьким канцлером Олафом Шольцом. Головною темою переговорів буде ситуація в Україні, зокрема, план відбудови України після припинення російської збройної агресії.

Про це Моравецький заявив у понеділок під час конференції “Сілезький лад для України” у місті Катовіце, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми, насамперед, зосереджуємося на тому, як можемо допомогти воюючій Україні зберегти свій суверенітет, адже давайте пам’ятати, що вони на своїх шанцях, на своїх барикадах, на своїх укріпленнях, а такі я бачив у Києві, воюють за нашу свободу, нашу безпеку, за мир у Європі. Саме тому я збираюся завтра відвідати Німеччину і там також говоритиму про зміну багатьох політик, аби разом можна було швидко відбудувати Україну ”,- підкреслив Моравецький.

Він зазначив, що росія зараз частково окуповує чорноморського узбережжя України, частково блокує його. Відтак Польща допомагає Україні експортувати продукцію, одночасно стаючи посередником.

Читайте також: путін здійснює в Україні спецоперацію геноциду – Моравецький

Як відомо, останнім часом Моравецький критично висловлюється про позицію Німеччини у контексті посилення санкцій проти рф і купівлі російських енергоносіїв.

У суботу прем’єр-міністри України і Польщі Денис Шмигаль і Матеуш Моравецький підписали у Варшаві Меморандум про посилення співробітництва України з Польщею в залізничній сфері, що дозволить кардинально збільшити обсяг залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-