Влада Киргизстану закликає не рядитися у форму із «Z» на 9 травня

Влада Киргизстану закликає не рядитися у форму із «Z» на 9 травня

Укрінформ
Держкомітет нацбезпеки Киргизстану закликав жителів відмовитись від використання символу «Z» під час святкування 9 травня.

Про це повідомляється на сайті ДКНБ, повідомляє Укрінформ.

«Органи національної безпеки закликають організації з прокату карнавальних костюмів не здавати на прокат військову форму та костюми з символом «Z», що сприяють розпалюванню міжнародної ворожнечі, а також містян не одягати вказану форму під час ходи «Безсмертний полк», яка відбудеться 9 травня на честь Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У столиці Киргизстану водіїв штрафують за наклейки «Z» на автомобілях

ДКНБ попереджає про відповідальність, передбачену законодавством Киргизької Республіки за дії, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Раніше повідомлялося, що в Бішкеку, як і в Нур-Султані, параду Перемоги не буде. Міністерство оборони РК його скасувало.

Натомість центральною площею 9 травня пройде урочистий марш особового складу Бішкекського гарнізону.

Читайте також: Естонія заборонила у двох регіонах публічні збори із символікою країни-агресора до 9 травня

Як повідомляв Укрінформ, президент Молдови Мая Санду офіційно підтвердила ухвалення закону про заборону використання символів Z, V та георгіївської стрічки як символів військової агресії.

24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Зеленський спокійно ставиться до «символічної» для росії дати 9 травня

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-