Макрон не виключає наступних розмов із путіним

Макрон не виключає наступних розмов із путіним

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон не виключає наступних розмов з президентом рф володимиром путіним.

Про це він сказав в ефірі France Inter, передає Укрінформ.

«Я взагалі не виключаю, що знову поговорю з ним. Спочатку я поговорю з президентом Зеленським. Хоча б заради спроби отримати гуманітарний доступ до Маріуполя, доступ до медикаментів та виїзду громадян, я думаю, що ми не повинні здаватися”, - сказав Макрон.

За його словами, наш обов'язок продовжувати спроби розмовляти з ним. "І якщо це може врятувати кілька життів або спробувати покращити ситуацію, треба це робити”, - додав президент.

Говорячи про позиції, з яких він вів перемовини з путіним, Макрон зазначив, що вони завжди були прямі, вимогливі і прозорі. “Я ніколи не був на поступках чи компромісах, навіть з самого початку. Він зробив нам якісь гуманітарні жести на початку, але останніми тижнями - нічого”, - підкреслив він.

Читайте також: Макрон знов закликав росію дозволити жителям покинути Маріуполь

Однак, на його переконання, Європа повинна бути за столом. “Ми не повинні опинитися в ситуації, коли в день припинення вогню на європейській землі, оскільки ми всі вирішили більше не розмовляти з президентом путіним, переговорниками чи посередниками будуть президент Туреччини, президент Китаю чи інші”, - сказав Макрон.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня евакуаційний коридор із Маріуполя не спрацював, оскільки поблизу місця збору людей почався обстріл, тому коридор довелося закрити.

22 квітня віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що гуманітарних коридорів через небезпеку не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-