Нідерланди відправляють до Румунії 200 військових

Нідерланди відправляють до Румунії 200 військових

Укрінформ
Нідерланди відправлять до Румунії 200 військовослужбовців, які стануть частиною бойового підрозділу НАТО під керівництвом Франції.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Нідерланди відправляють до Румунії 200 військових. Вони стають частиною бойового підрозділу НАТО під керівництвом Франції. Через вторгнення росії в Україну НАТО хоче посилити східний фланг Альянсу”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що бойові групи вже існують у країнах Балтії та Польщі, також вони будуть створені в Болгарії, Угорщині, Словаччині та Румунії.

Нідерландський підрозділ дислокується на військовій базі в Чинку в центральній Румунії. Нідерландська місія триватиме один рік, і планується, що перші нідерландці почнуть працювати в Румунії влітку. Ротацію передбачається проводити кожних чотири місяці.

Читайте також: Європа і партнери діятимуть на стримування рф та підтримку України — Макрон

Місія в Румунії обійдеться уряду Нідерландів у 34 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ. російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Під час надзвичайного саміту НАТО 24 березня було ухвалене рішення посилити багатонаціональні бойові групи НАТО на території країн Балтії та Польщі, а також додатково розгорнути ще чотири бойові групи у Болгарії, Угорщині, Румунії та у Словаччині.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-