росія висилає 21 бельгійського дипломата – ЗМІ

росія висилає 21 бельгійського дипломата – ЗМІ

Укрінформ
Бельгійський уряд повідомив сьогодні, що росія висилає з країни 21-го бельгійського дипломата.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Brussels Times.

«19 квітня росія вислала 19 бельгійських дипломатів з москви, повідомляє російське міністерство закордонних справ. Бельгійські дипломати були оголошені «персонами нон грата» російською державою та мають залишити росію до 3 травня. Відповіді від уряду Бельгії на цей час поки немає», - йдеться у публікації.

Читайте також: росія висилає дипломатів Австрії, Бельгії та Нідерландів

Такі дії росії оцінюються як помста за висилання російських дипломатів з країн Європейського Союзу. Зокрема, це стосується Бельгії, де 21 російського дипломата 29 березня «попросили» залишити країну після звинувачення в шпіонажі та поширенні російських впливів.

Напередодні міністр закордонних справ Бельгії Софі Вільмес заявляла, що висилання російських дипломатів не пов’язано із європейськими санкціями, але є питанням національної безпеки країни.

Окрім бельгійських дипломатів, москва висилає також 15 дипломатів з Нідерландів. Ця країна свого часу вислала 17 дипломатів з Гааги.

Читайте також: росія висилає 15 нідерландських дипломатів

24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст і селищ. російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

ЄС застосував уже п’ять послідовних пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та її чиновників і готує шостий пакет секторальних санкцій, який може охоплювати ключовий російський імпорт енергоносіїв, що на сьогодні залишається головним джерелом живлення російської «машини війни».

Читайте також: Дуда після наради президентів: росія не може перемогти у цій війні

Скоординовані дії ЄС і його міжнародних партнерів дозволили заморозити близько половини золотовалютних резервів рф, які знаходяться у Європі та Америці, на загальну суму близько 325 мільярдів доларів США.

Після введення економічних санкцій з боку ЄС та його ключових міжнародних партнерів росія оголосила про створення списку «недружніх держав», до якого включені також Бельгія та Нідерланди. На ці країни російський уряд наклав торговельні обмеження, заборону на в’їзд до росії та інші «економічні контрсанкції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-