Індія планує підвищити закупівлі російської нафти – Economic Times

Індія планує підвищити закупівлі російської нафти – Economic Times

Укрінформ
Індійські державні нафтопереробні заводи найближчим часом планують збільшити закупівлі російської нафти, сподіваючись на значні знижки.

Про це повідомляє Economic Times із посиланням на джерела, передає Укрінформ.

Як зазначається, з початку війни в Україні індійські державні нафтопереробні заводи придбали понад 15 мільйонів барелів російської нафти у трейдерів, а також у фірм із росії, розраховуючись доларами за звичайними банківськими каналами.

Однак індійські нафтопереробники очікують зростання доступності російської нафти та знижок найближчими тижнями.

«Війна навряд чи закінчиться найближчим часом, і російська нафта зіткнеться із новими обмеженнями в Європі. Китай також стикається із уповільненням попиту через пандемію. Це означає, що в Індію надходитиме більше нафти за приємнішими цінами, ніж раніше», - наголосило джерело.

У зв'язку з цим, за словами джерел Economic Times, в Індії хочуть перемістити стратегію закупівель російської нафти з тендерів на договірні угоди для отримання більш значних знижок, оскільки раніше вища вартість фрахту за російську нафту робила її імпорт нерентабельним.

Читайте також: Індія прагне стабілізувати економічні зв'язки з рф на фоні санкцій – Reuters

«Перехід до договірних угод означає, що можна надати кільком постачальникам можливість покращити свої пропозиції. Це допомагає укладати вигідніші угоди», — повідомили виданню джерела.

Зазначається, що імпорт сирої нафти з росії становить невелику частину від загального обсягу імпорту Індії через його нерентабельність. Навіть після деяких нещодавніх підвищень закупівель російська нафта складатиме менш як 1% від загального обсягу імпорту нафти до Індії.

Читайте також: Німеччина може виключити Індію зі списку учасників саміту G7 за мовчання про війну рф в Україні

Як повідомлялося, США закликали Індію не купувати російську нафту, розцінюючи це як мовчазну фінансову підтримку Нью-Делі російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-