Італія та Румунія закривають порти для російських кораблів

Італія та Румунія закривають порти для російських кораблів

Укрінформ
З 17 квітня Італія закриває свої порти для російських кораблів в рамках розширених санкцій Європейського Союзу проти російської федерації.  

Про це йдеться у повідомленнях, надісланих портовим органам по всій країні, передає Укрінформ з посиланням на АР.

«Італія забороняє всім російським кораблям заходити в свої порти з неділі в рамках розширених санкцій ЄС, оголошених на початку цього місяця», - повідомляє агентство.

Також наголошується, що судна рф, які вже знаходяться в італійських портах, повинні негайно залишити їх відразу «після завершення своєї комерційної діяльності».

Читайте також: російські кораблі у Чорному морі зафарбовують бортові номери

Також з 17 квітня кораблям під російським прапором заборонено входити і до румунських портів в Чорному морі та на Дунаї. Виняток становлять судна з гуманітарним вантажем, а також ті, що перевозять деякі товари до країн ЄС, або потребують допомоги. 

«Забороняється захід «будь-яких суден, зареєстрованих під російським прапором, у тому числі тих, які змінили російський прапор на прапор будь-якої іншої держави або змінили свою реєстрацію в росії на реєстрацію в будь-якій іншій державі після 24 лютого 2022 року», - повідомляє TVR. 

Як повідомлялося, на початку квітня Євросоюз погодив черговий пакет санкцій проти росії, який, серед іншого, забороняє російським кораблям заходити до портів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-