Канцлер Австрії хоче поговорити з путіним про війну росії проти України

Канцлер Австрії хоче поговорити з путіним про війну росії проти України

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер на зустрічі у москві з президентом рф повідомить його про реальну ситуацію, яка полягає в тому, що путін де-факто морально вже програв війну проти України і веде свою країну в ізоляцію.

Про це заявив глава МЗС Австрії Александер Шалленберг у Люксембурзі перед початком засідання Ради ЄС на рівнів міністрів закордонних справ, передає кореспондент Укрінформу.

«Мова про те, що нам потрібно використовувати кожну нагоду, скористатись будь-яким шансом, щоб покласти край гуманітарному пеклу в Україні. І тому федеральний канцлер їде з дуже чітким посланням гуманітарного та політичного характеру. Кожен голос, який роз’яснить президенту путіну, якою є реальність поза стінами кремля, не є втраченим», - заявив Шалленберг.

На його переконання, дипломатія все ще не вичерпала усіх можливостей, і важливо господарю кремля віч-на-віч роз’яснити, якою насправді є реальність.

«А реальність така, що цей президент морально війну де-факто програв, що він веде свою країну в ізоляцію, і що є також дуже чітка відповідальність за міжнародним правом, і що світова спільнота буде за цим стежити», - заявив глава австрійського МЗС.

На переконання Шалленберга, путін має бути сам зацікавлений у тому, «щоб йому хтось розповів правду».

Як повідомляв Укрінформ, федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер у понеділок проведе зустріч у москві з президентом рф володимиром путіним.

Канцлер заявив, що зазделегідь поінформував про візит у Москву європейських партнерів, зокрема президента Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, президента Європейської ради Шарля Мішеля, канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, а також ​​Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: В Австрії каратимуть за спроби обійти санкції проти росії - Негаммер

9 квітня федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер перебував з візитом в Україні, під час якого зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським.

У Києві Негаммер, зокрема, заявив, що Австрія є нейтральною країною у військовому плані, але не може бути нейтральною щодо скоєних росією воєнних злочинів і несправедливості. Він також зазначив, що Австрія докладає зусиль для створення надійних гуманітарних коридорів для евакуації людей, зокрема з Маріуполя.

Фото:  ÖVP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-