Канцлер Австрії летить до москви - говорити з путіним про припинення війни

Канцлер Австрії летить до москви - говорити з путіним про припинення війни

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер після візиту до Києва відвідає москву, де у понеділок проведе зустріч з президентом рф володимиром путіним.

Як передає Укрінформ, про візит у москву Негаммер повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Увечері я вилітаю до москви, щоб завтра зустрінуся з володимиром путіним. Австрія є нейтральною у військовому плані, але має чітку позицію щодо російської загарбницької війни в Україні. Ця війна має припинитися! Зараз вкрай необхідними є гуманітарні коридори, припинення вогню та повне розслідування воєнних злочинів", - написав Негаммер.

Австрійський канцлер повідомив, що заздалегідь поінформував про візит у москву європейських партнерів, зокрема президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, президента Європейської ради Шарля Мішеля, канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана "і, звісно, Президента України Володимира Зеленського".

Читайте також: В Австрії каратимуть за спроби обійти санкції проти росії - Негаммер

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер перебував з візитом в Україні, у ході якого, зокрема, зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

У Києві Негаммер, зокрема, заявив, що Австрія повністю підтримує санкції ЄС і запроваджує їх у себе, а також підтримує Україну там, де найбільш потрібно з української точки зору. Він також зазначив, що Австрія докладає зусиль для створення надійних гуманітарних коридорів для евакуації людей, зокрема з Маріуполя.

24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-