російський СДЕК вирішив більше не перевозити награбоване в Україні: вимагатиме чек

російський СДЕК вирішив більше не перевозити награбоване в Україні: вимагатиме чек

Укрінформ
Служба доставки СДЕК відмовилася відправляти посилки з товарами, якщо відправник не може підтвердити право власності на них, наприклад, надавши касовий чек із магазину.

Як передає Укрінформ, про таке рішення служби доставки пише видання «Медуза» з посиланням на наказ гендиректора СДЕК.

Співробітникам наказали «перевіряти повноваження відправника на розпорядження товаром», тобто вимагати документи, що підтверджують право власності на товар. У разі ненадання таких документів клієнту будуть відмовляти у кур'єрських послугах.

Читайте також: Солдати рф відправляють з білорусі посилки з краденим в Україні

Наказ, за ​​інформацією «Медузи», розіслали до всіх підрозділів служби доставки. На сайті компанії сказано, що вона представлена ​​у понад 67 тисячах населених пунктів у 27 країнах світу. Наказ набув чинності 5 квітня і діятиме «до видачі розпорядження про його скасування».

Читайте також: У рф уже продають речі, награбовані під Броварами

Кореспондент «Медузи» представився клієнтом у відділенні СДЕК російського міста Новозибків, і там йому підтвердили, що техніку приймають до відправки лише за наявності чека про покупку або при наявності технічного паспорта виробу.

Як раніше повідомляло агентство, солдати зс рф відправляли крадені речі через відділення російської служби експрес-доставки СДЕК, яке знаходиться на території білорусі біля кордону з Україною. На відео з камер спостереження чітко видно, що російські військові відправляють поштою телевізори, 4 коробки з кондиціонерами AKAI, електросамокат, алкоголь з цінниками, відеокарти, витяжки, акумулятори для авто та багато іншого, навіть можна побачити баул з українського ТЦ ”Епіцентр”.

Читайте також: Сільгосптехніку, яку російські мародери вкрали у Мелітополі, помітили у Криму та Чечні

При цьому також зафіксовані обличчя, номери телефонів та адреси доставки російських солдатів. У них видно шеврони 56-го гвардійського десантно-штурмового полку зс рф, який дислокується у Феодосії, в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-