Війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця - Байден

Війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден привітав ухвалення Генеральною Асамблеєю резолюції ООН про призупинення повноважень росії в Раді з прав людини ООН, заявивши що війна перетворила росію на міжнародного вигнанця.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію пресслужби Білого дому.

«Це значний крок міжнародного співтовариства, який ще раз демонструє, як війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця», - зазначив він.

Сполучені Штати тісно співпрацювали з союзниками та партнерами з всього світу, щоб досягти цього голосування, оскільки росія чинить нахабні та систематичні порушення прав людини, сказав Байден. Він підкреслив, що російські війська скоюють воєнні злочини в Україні.

«росії не місце в Раді з прав людини», - додав він.

Читайте також: США допоможуть Європі позбутися енергетичної залежності від росії - Блінкен

Кадри з Бучі та інших районів України після виведення російських військ, жахають, наголосив президент, зазначивши, що «людей ґвалтують, катують, страчують, а в деяких випадках паплюжать їхні тіла». Він підкреслив, що «країни з усіх регіонів засуджують неспровоковану та жорстоку агресію росії проти України й підтримують хоробрий народ України в його боротьбі за свободу».

За його словами, США й надалі працюватимуть з «відповідальними країнами» по всьому світу, щоб зібрати докази для притягнення росії до відповідальності за скоєні злочини, посилити тиск на російську економіку та ізолювати росію на міжнародній арені».

Читайте також: Сенат США підтримав закон про ленд-ліз для України

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН на надзвичайному спеціальному засіданні в четвер ухвалила резолюцію про призупинення повноважень росії в Раді ООН з прав людини через війну в Україні. За це рішення проголосували 93 країни, проти - 24, утрималося 58. Після ухваленого рішення росія заявила, що виходить з РПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-