рф використовує тези Борреля для маніпуляцій - Центр протидії дезінформації

рф використовує тези Борреля для маніпуляцій - Центр протидії дезінформації

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони застерігає, що ворог використовує тези високого представника Європейського Союзу Жозепа Борреля для маніпуляцій.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Низка російських медіа поширює вирвану з контексту фразу Борреля про те, що російський рубль "добре протистоїть санкціям". На базі цієї тези кремль робить пропагандистські матеріали, у яких наголошує, що начебто навіть світові політики та Європа визнають міцність російської економіки, на яку не вплинуть санкції

"Боррель дійсно говорив про російську економіку в ефірі іспанського радіо COPE, але у своєму виступі дипломат наполягав на посиленні санкцій, оскільки наявних обмежень недостатньо, щоб путін та його оточення припинили воювати з Україною. Тобто Боррель не висловлював захопленість російською економікою", - наголошують у ЦПД.

Санкції проти рф запроваджені на невизначений термін, очевидно, що глобальні наслідки від обмежень країна відчуває не одразу. Іран живе під санкціями 40 років і весь цей час шукає шляхи, щоб обмеження були зняті, нагадують у Центрі протидії дезінформації.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Ворог розганяє фейки про «неякісні» Javelin та Stinger від союзників

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про особливості пропозицій ЄК щодо п'ятого пакета санкцій проти російської федерації у зв'язку із вторгненням в Україну.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-