Греція висилає 12 російських дипломатів

Греція висилає 12 російських дипломатів

Укрінформ
Греція оголосила, що вишле 12 російських дипломатів з країни та оголосить їх персонами нон ґрата.

Про таке рішення російському послу повідомив генеральний секретар МЗС Греції, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

За словами представника міністерства, російські дипломати діяли не відповідно до міжнародних правил.

Інших деталей не наводиться.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та селища України, катують та вбивають мирне населення.

Читайте також: ЄС видворяє кількох дипломатів рф та розширює санкції за агресію проти України

Російська агресія проти України викликала тверду та об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, що рятуються від путінської війни.

Раніше низка країн оголосила про видворення російських дипломатів, зокрема Румунія, Італія, Іспанія, Швеція, Данія, Латвія, Естонія та Словенія. Крім того, Євросоюз має намір включити десятки російських осіб та установ до санкційного списку за агресію проти України та вже оголосив персонами нон-грата кількох російських дипломатів із складу місії рф при Європейському Союзі.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-