У Пентагоні вважають, що загроза великого міжнародного конфлікту зростає

У Пентагоні вважають, що загроза великого міжнародного конфлікту зростає

Укрінформ
Голова об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Марк Мілі вважає, що чинний порядок у світі стає дедалі нестабільнішим, і загроза серйозного міжнародного конфлікту збільшується.

Про це МІллі заявив під час слухань у комітеті з питань збройних сил Палати представників США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми поринаємо у світ, який стає дедалі нестабільнішим, і потенціал серйозного міжнародного конфлікту зростає, а не зменшується», - підкреслив генерал.

У цьому контексті він зазначив, що Сполученим Штатам і загалом західній демократії загрожують Китай і росія, які мають великий військовий потенціал і прагнуть «докорінно змінити правила, засновані на нинішньому глобальному порядку».

Читайте також: Пентагон анонсував ще $300 мільйонів оборонної підтримки України

За словами Міллі, вторгнення рф в Україну є «найбільшою загрозою миру й безпеці Європи та, можливо, всього світу» за останні кількадесят років. Водночас він наголосив, що радий бачити, як світ гуртується навколо України.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Пентагон заявив, що оборонна підтримка України з боку Сполучених Штатів Америки забезпечуватиметься в максимально можливих обсягах та найшвидшими темпами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-