США запровадили санкції проти російського ринку даркнету Hydra Market

США запровадили санкції проти російського ринку даркнету Hydra Market

Укрінформ
Уряд США запровадив санкції проти найвідомішого російського ринку даркнету Hydra Market, що займався незаконною діяльністю – від надання хакерських послуг до торгівлі наркотиками.

Про це повідомляє Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти найбільшого та найвідомішого у світі ринку даркнету Hydra Market у межах скоординованих міжнародних зусиль щодо припинення торгівлі зловмисними кіберпослугами, небезпечними наркотиками та іншими незаконними пропозиціями, доступними через російський сайт»,- йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що санкційні заходи були запроваджені і проти майданчика Garantex, який так само базується в Москві. Як підкреслили в Мінфіні США, «росія – це рай для кіберзлочинців», тому це не останні обмежувальні дії, які вводитимуться проти таких російських структур.

Крім того, OFAC заблокував понад 100 адрес віртуальних гаманців, пов’язаних із «Гідрою», через які здійснювалися незаконні транзакції.

Читайте також: США у середу оголосять нові санкції проти росії - ЗМІ

Операція проти «Гідри» проводилися спільно Мін'юстом США, ФБР, Управлінням боротьбі з наркотиками, Відділом кримінальних розслідувань Податкової служби США, а також Міністерством внутрішньої безпеки США. Крім того, до ініціативи долучилися Федеральна кримінальна поліція Німеччини, яка закрила сервери «Гідри» у ФРН та конфіскувала біткоїни на суму $25 мільйонів.

Даркнети – це приховані інтернет-мережі, для доступу до яких використовуються спеціальні програми, які забезпечують анонімність відвідування. Торгівельні майданчики, розміщені в даркнеті, приймають майже виключно віртуальну валюту як оплату за широкий спектр незаконних послуг і товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-