рф знову вимагає від Вікіпедії видалити правду про воєнні злочини в Україні

рф знову вимагає від Вікіпедії видалити правду про воєнні злочини в Україні

Укрінформ
росія вимагає від Вікіпедії видалити правду про воєнні злочини в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомляє у Телеграмі.

Вікіпедія повідомила про претензії роскомнадзору до змісту п’яти матеріалів через закон рф «про фейки», зокрема це «Битва за Київ (2022)», «Військові злочини в період вторгнення росії в Україну», «Обстріл лікарні в Маріуполі», «Руйнування Маріупольського театру (2022)», «Різанина в Бучі».

«Вимагають видалити інформацію, але яку саме - не повідомляють», - зауважили у спільноті.

«Роскомнадзор неодноразово погрожував заблокувати сайт на території рф за начебто неправильне висвітлення «спецоперації» в Україні. Росіянам не потрібно знати правду, вважають в роскомнадзорі», - додали у Центрі.

Читайте також: У Росії блокують додаток для обміну голосовими повідомленнями Zello

Вікіпедія - загальнодоступна вільна багатомовна онлайн-енциклопедія, яку може редагувати кожен. Перед публікацією кожна стаття в енциклопедії перевіряється незалежними експертами спільноти, якою опікується неприбуткова організація «Фонд Вікімедіа».

Читайте також: Google оскаржив у Росії штрафи у понад $82 тисячі

Як повідомляв Укрінформ, у рф Вікіпедію притягнуть до адміністративної відповідальності за відмову видалити інформацію про війну росії в Україні. Згідно з російським законодавством, за невиконання вимоги власнику сайту загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 4 млн рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-