У Сербії сьогодні обирають президента та парламент

У Сербії сьогодні обирають президента та парламент

Укрінформ
У Сербії проходять чергові президентські та позачергові парламентські вибори, на яких перемогу пророкують чинному президенту країни Олександру Вучичу та його партії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що основним кандидатом у президенти Сербії є чинний глава держави Олександр Вучич, відрив якого від конкурентів лідера Соціалістичної партії Івіца Дачича, голови Альянсу угорців Воєводини Іштвана Пастора, голови Партії демократичних дій Шаїп Камбері та кандидатів від опозиції генерал-лейтенанта Здравко Поноша та Марініки Тепич є дуже суттєвим.

Наразі сербські рейтинги, зокрема від центру Faktor Plus, віддають 53,6% голосів партії Вучича Сербській прогресивній партії (SNS). Опозиційний «Альянс для перемоги» генерал-лейтенанта Здравко Поноша йде наступним з 13,7 % голосів, а соціалісти на чолі з Івіца Дачичом отримали б 10,2% голосів виборців.

Вучича неодноразово критикували через його тісні зв’язки з росією на фоні вторгнення москви до України.

Сербія підтримала дві резолюції ООН щодо засудження російського вторгнення до України, але відмовилася від введення антиросійських санкції.

Виборчі дільниці у Сербії відкрилися в неділю о 8 ранку за Києвом та прийматимуть виборців до 21 години вечора.

Як повідомлялося, сьогодні парламентські вибори проходять також в Угорщині. Там вчетверте на пост глави держави балотується чинний прем‘єр-міністр країни Віктор Орбан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-