У Росії на антивоєнних протестах – понад 200 затриманих

У Росії на антивоєнних протестах – понад 200 затриманих

Відео
Укрінформ
В россии во многих городах прошли акции протеста против войны в Украине. По состоянию на 22:30 (мск), на них были задержаны 202 протестующих в 17 городах страны. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний проект ОВД-Інфо.

З них у Санкт-Петербурзі до відділку поліції доправили, принаймні, 78 осіб, у Москві - 70 затриманих, у Новосибірську - 15, у Єкатеринбурзі - 12, в інших містах затримано менше 10 осіб.

У Москві масові затримання пройшли у парку Заряддя, що розташований поруч із Кремлем. У тому числі виводили й тих, хто просто стояв на площі.

У Петербурзі на Ісаакіївській площі затримали кілька десятків людей, які прийшли на акцію опозиційного руху "Весна". Серед затриманих були й художниці, які малювали Ісаакіївський собор, а також журналісти.

Біля військового шпиталю в Петербурзі теж пройшов антивоєнний пікет. На журналістку видання "Сота" Вікторію Ареф'єву напали курсанти на чолі з офіцером. Її повалили на землю і розбили їй окуляри та телефон, пише "Сота". Початок нападу потрапив на відео.

Російська влада не погоджує акції протесту, поліція затримує людей на підході до місць, де збираються противники війни, іноді до автозаків потрапляють і випадкові перехожі. Затримують, наприклад, за плакати "Мир - у всьому світі світі", "Ні війни". На Пушкінській площі в Москві затримали людину, яка стояла з упаковкою м'ясної нарізки "Мираторг" із закресленим "торгом".

З початку російського вторгнення в Україну 24 лютого на антивоєнних акціях у росії було затримано, за підрахунками ОВС-Інфо, понад 15 тисяч людей. Останніми тижнями акції менш численні, ніж у перші дні після початку війни.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія була піддана масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Фото: Avtozak LIVE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-