Німеччина також може вислати російських дипломатів: їх підозрюють у шпигунстві

Німеччина також може вислати російських дипломатів: їх підозрюють у шпигунстві

Укрінформ
Берлін розглядає можливість видворення "значної кількості" російських дипломатів, яких підозрюють у веденні розвідувальної діяльності.

Про це повідомляє Suddeutsche Zeitung із посиланням на власні джерела, передає Укрінформ.

За інформацією видання, Німеччина може вислати з російських представництв у країні таку ж кількість працівників, як нещодавно Бельгія та Нідерланди, тобто близько 20. В уряді все обговорюються різні варіанти. Рішення має бути ухвалене за домовленістю між офісом канцлера, Міністерством закордонних справ та Міністерством внутрішніх справ, але це поки неможливо. В уряді існують розбіжності щодо сенсу такого виключення.

Політичний директор Міністерства закордонних справ ФРН Тьорвен Беллман під час конференції зі своїми колегами з країн G7 на початку цього тижня розповіла про "пакет рішень", який також може також включати відкликання акредитації у співробітників російського посольства.

Хоча в колах спецслужб відомо, що росія утримує в Берліні велику кількість неофіційних співробітників спецслужб, Федеральна служба розвідки (BND) і Управління із захисту конституції бачать, що можуть контролювати цих співробітників. За даними спецслужб, упродовж кількох останніх тижнів вони поводилися непомітно.

BND, яка підпорядковується відомству канцлера, виходить з того, що видворення російських дипломатів спричинить відповідні контрзаходи з боку російської сторони, що значно зменшить кількість німецьких дипломатів у росії.

Як і скрізь у світі, BND має офіційну резиденцію в посольстві в москві, але лише двох співробітників. Припускають, що ці працівники постраждають від російських заходів у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-