Болгарія звинуватила у шпигунстві ще одного російського дипломата

Болгарія звинуватила у шпигунстві ще одного російського дипломата

Укрінформ
У Болгарії розпочали розслідування стосовно співробітника російського посольства в Софії, якого підозрюють у шпигунстві на користь москви. 

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті болгарської прокуратури.

У зв'язку з цим генеральний прокурор Болгарії Іван Гешев поінформував міністра закордонних справ Теодору Генчовську про дані, зібрані в ході розслідування можливого злочину, вчиненого працівником дипломатичного представництва росії в Софії, для вжиття заходів у межах компетенції.

Було повідомлено, що російський дипломат міг здійснювати «збір та передачу інформації, що становить державну таємницю». Йдеться про першого секретаря російського посольства у Софії. Проти нього заведено кримінальну справу.

Як повідомлялося, напередодні у четвер співробітники Спеціалізованої прокуратури Болгарії провели рейд до Державного агентства національної безпеки (ДАНС) у Софії. Операція була спрямована проти співробітників ДАНС, які підозрюються у шпигунстві на користь російських спецслужб. Відповідну інформацію було передано до Спеціалізованої прокуратури самим Агентством національної безпеки. Тому в рейді брали участь співробітники контррозвідки, яким довелося проводити розслідування щодо своїх колег.

Раніше, в середині березня, Болгарія вислала десятьох російських дипломатів, які, за словами прем'єра Петкова, були причетні до "управління гібридними атаками" на вищі ешелони влади в країні. За ініціативою прем'єра було відкликано для консультацій болгарського посла у москві.

Усі ці події відбуваються на тлі повномасштабної війни, яку розпочала 24 лютого росія проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-