З 11 квітня в паспорті США з’явиться новий гендерний маркер – «Х»

З 11 квітня в паспорті США з’явиться новий гендерний маркер – «Х»

Укрінформ
Заявники на отримання американського громадянства, починаючи з 11 квітня, можуть на власний розсуд обирати свою стать або не обирати жодної, незалежно від того, яка статева належність зафіксована у будь-яких інших їхніх документах.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні державного секретаря США Ентоні Блінкена, поширеній пресслужбою Держдепу у четвер.

«Починаючи з 11 квітня, громадяни США у заяві на отримання паспорта США у графі «стать» можуть ставити «X», а наступного року ця можливість стане доступною і для інших документів... Після ретельного розгляду результатів проведеного дослідження та відгуків членів (ЛГБТ) спільноти ми дійшли висновку, що визначення гендерного маркера «X» у відкритих формах Держдепартаменту звучатиме так: «Неуточнена чи інша гендерна ідентичність», - пояснив Блінкен, зауваживши, що таке визначення виявляє повагу до приватного життя людей.

Держдеп продовжує тісно співпрацювати з партнерами з федерального уряду, «щоб забезпечити максимально комфортні умови для всіх власників паспортів, незалежно від їхньої гендерної ідентичності», зазначив він.

За його словами, це є підтвердженням відданості справі просування та захисту свободи, гідності та рівності всіх людей у всьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-