Роскомнагляд погрожує Вікіпедії мільйонним штрафом за статті про вторгнення в Україну

Роскомнагляд погрожує Вікіпедії мільйонним штрафом за статті про вторгнення в Україну

Укрінформ
У РФ інтернет-портал "Вікіпедія" притягнуть до адміністративної відповідальності за відмову видалити інформацію щодо війни росії на території України.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на Роскомнагляд, передає Укрінформ.

«Роскомнагляд складе протокол про адміністративне правопорушення за ст. 13.41 КоАП рф щодо інтернет-порталу Вікіпедія за не видалення недостовірних суспільно значущих матеріалів, а також іншої забороненої інформації», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Роскомнагляд направив адміністрації інтернет-ресурсу повідомлення з вимогою негайно видалити «недостовірну інформацію на тематику спеціальної військової операції зс рф в Україні, спрямовану на дезінформацію російських користувачів".

Згідно з російським законодавством, за невиконання вимоги власнику сайту загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 4 млн рублів.

Як повідомлялося, 27 березня у Володимира Зеленського взяли інтерв'ю кілька російських журналістів. Воно опубліковано під заголовком «Це не війна. Все набагато гірше».

Російське наглядове відомство роскомнагляд заборонило публікувати в рф інтерв'ю Президента України Володимира Зеленського і заявило, що стосовно російських ЗМІ, які взяли його, розпочато «перевірку для визначення ступеня відповідальності».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-