У болгарських спецслужбах викрили російських шпигунів

У болгарських спецслужбах викрили російських шпигунів

Укрінформ
Співробітники Спеціалізованої прокуратури Болгарії провели рейд у Державному агентстві національної безпеки (ДАНС) у столиці країни Софії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на болгарські інформагентства БНТ та ВТА.

Операція була спрямована проти співробітників самого ДАНС, які підозрюються у шпигунстві на користь російських спецслужб. Уточнюється, що відповідну інформацію було передано до Спеціалізованої прокуратури самим Агентством національної безпеки. Тому в рейді брали участь співробітники контррозвідки, яким довелося проводити розслідування стосовно своїх колег.

Пізніше прем'єр Кирил Петков заявив, що в країні сформувалася "велика російська агентурна діаспора", що діє за різними напрямками. "Є навіть російські агенти, які цілеспрямовано перешкоджали досягненню взаєморозуміння між Болгарією та Республікою Північна Македонія", – додав Петков, пояснивши, що в даному випадку російські інтереси не співпадали з перспективами європейського майбутнього для регіону Західних Балкан.

«ДАНС має сильну імунну систему й активно працює над недопущенням будь-яких проломів щодо шпигунської діяльності», – заявив болгарський президент Румен Радев.

Нагадаємо, в середині березня Болгарія вислала десятьох російських дипломатів, які, за словами прем'єра Петкова, були причетні до "управління гібридними нападами" на вищі ешелони влади в країні. З ініціативи прем'єра було відкликано для консультацій болгарського посла у Москві.

Ці події відбуваються на тлі повномасштабної війни, розв'язаної 24 лютого росією проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-