Німеччина про вимогу оплати за газ в рублях: Ми не дамо путіну шантажувати нас

Німеччина про вимогу оплати за газ в рублях: Ми не дамо путіну шантажувати нас

Укрінформ
Уряд ФРН готовий до газової суперечки з росією і не дозволить себе шантажувати.

Про це заявив міністр економіки Німеччини Роберт Габек після переговорів у Берліні з французьким колегою Бруно Ле Мером, передає Укрінформ.

«Ми добре готові до всього, що вирішить путін», - сказав Габек.

Міністр знову підкреслив, що «вирішальне значення має дотримання контрактів», а вони були укладені в валюті - євро або доларах.

«Для нас важливо, щоб ми не давали сигнал, що дозволимо путіну шантажувати нас», — підкреслив міністр економіки ФРН.

За його словами, попри високі ціни на газ, німецькі сховища за одну ніч ще більше поповнилися.

Як повідомлялось, напередодні Мінекономіки ФРН запровадив 1 етап раннього попередження в плані аварійного постачання газу, що дозволить забезпечити його поставки навіть після припинення росією прокачки. Перший із трьох кризових рівнів не передбачає жодних державних обмежень постачання. Механізм запущено через ультиматум рф про припинення з квітня поставок енергоносіїв у разі, якщо Європа не буде оплачувати контракти в рублях.

В четвер, 31 березня, путін повторив свої погрози, запевнивши, що з п’ятниці, 1 квітня, його країна більше не буде постачати газ «недружнім» країнам, які відмовляються платити в рублях. Він додав, що в разі відмови "діючі контракти будуть припинені".

До війни, яку росія розв’язала проти України, Європейський Союз імпортував 40% газу з росії. Німеччина була особливо залежною, її частка становила 55%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-