Туреччина шукає альтернативу російським комплексам С-400 - міністр оборони

Туреччина шукає альтернативу російським комплексам С-400 - міністр оборони

Укрінформ
Туреччина веде переговори з Францією та Італією щодо постачання систем ППО, шукаючи альтернативи російським комплексам С-400.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Son Dakika, про це йдеться у коментарі для ЗМІ міністра оборони Туреччини Хулусі Акара.

«Як ви знаєте, ця історія бере початок з 1990-х років. Ми дивилися на систему протиповітряної оборони великої дальності. С-400 для Туреччини не варіант, а необхідність. Але зараз ми ведемо переговори з Францією та Італією щодо інших систем оборони… Звичайно, ми можемо знайти рішення і отримати ці оборонні системи», - розповів Акар.

Міністр наголосив, що Туреччина відкрита для альтернатив системам С-400.

Як повідомляв Укрінформ, ЗМІ оприлюднили інформацію, що США на переговорах з Туреччиною порушили питання про можливість відправлення в Україну зенітних комплексів С-400 виробництва росії, які належать Анкарі. У Туреччині згодом заявили, що перш ніж обговорювати таку можливість, країна має отримати без будь-яких умов винищувачі F-35 та системи ППО Patriot.

Туреччина та росія уклали контракт на передачу систем С-400 на суму 2,5 млрд доларів у 2017 році. У липні 2019-го було здійснено перші поставки. Вашингтон у відповідь на купівлю Анкарою чотирьох дивізіонів С-400 виключив Туреччину з партнерів програми виробництва новітнього винищувача F-35, а також відкликав пропозицію про постачання зенітних комплексів Patriot.

Фото: haberturk.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-