Прем'єр Італії закликав путіна до якнайшвидшого припинення вогню в Україні

Прем'єр Італії закликав путіна до якнайшвидшого припинення вогню в Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі під час телефонної розмови з президентом росії володимиром путіним у середу заявив, що припинення вогню в Україні має відбутися якнайшвидше, та висловив готовність сприяти мирному врегулюванню.

Як передає Укрінформ із посиланням на ANSA, про це заявили у канцелярії італійського лідера.

Під час розмови Драґі підкреслив важливість якнайшвидшого встановлення режиму припинення вогню, щоб захистити цивільне населення та підтримати зусилля щодо переговорів.

Також італійський прем’єр підтвердив готовність його уряду сприяти мирному процесу за наявності чітких ознак деескалації з боку росії, повідомили в офісі Драґі.

Перед годинною телефонною розмовою міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо заявив, що Італія буде «оцінювати російські заяви на основі вчинків».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-