Член парламенту Великої Британії закликав визнати росію державою-терористом

Член парламенту Великої Британії закликав визнати росію державою-терористом

Укрінформ
Відомий британський політик Семмі Вілсон виступив за те, аби визнати російську федерацію державою-терористом.

Про це він заявив у коментарі Guildhall, повідомляє Укрінформ.

Семмі Вілсон, член парламенту Великої Британії, ексміністр фінансів і кадрової політики Північної Ірландії, наголосив, що акти тероризму проти цивільного населення України здійснюються російськими державними органами і це є підставою для визнання росії державою-терористом.

«Я вважаю очевидним, що путінська армія загрузла в Україні, їхні втрати зростають і він наказав своїм силам почати проводити терористичні акти. Бомбардування цілих міст, взяття заручників та їх вивезення в росію не можна назвати інакше як тероризм», — заявив він.

"І оскільки все це здійснюється російською державою, я вважаю, що росію варто розглядати як державу-терориста", - підсумував депутат британського парламенту Семмі Вілсон.

Раніше депутат Сейму Литовської республіки Вілія Алекнайте заявила, що визнання урядами США та Великої Британії державних структур росії терористичними організаціями стане підставою для такого визнання іншими країнами, зокрема, країнами в Європі.

Визнання росії як терористичної держави підтримав також депутат парламенту Канади, член Палати громад та Національного комітету оборони Канади Джон МакКей.

У німецькому Бундестазі, у свою чергу, коментуючи дії рф в Україні, заявили, що військові злочини путіна в Україні, зокрема взяття в заручники цивільного парамедика, дають змогу кваліфікувати чинний у росії режим як терористичний.

Депутат Європарламенту, екскомандувач сил оборони Естонії Ріго Террас запропонував, що на міжнародному рівні, зокрема на рівні ООН, має розпочатися дискусія про визнання росії терористичною державою.

24 лютого президент рф путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-