Бельгія слідом за Нідерландами висилає два десятки російських дипломатів - ЗМІ

Бельгія слідом за Нідерландами висилає два десятки російських дипломатів - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Бельгії вирішив вислати 21 російського дипломата за шпигунство та за діяльність, що є шкідливою для безпеки країни.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні у бельгійському виданні La Libre.

«Федеральний уряд вирішив вислати 21 людину з-поміж акредитованих російських дипломатів при посольстві росії в Брюсселі та у генеральному консульстві росії в Антверпені, за їхню причетність до шпигунських операцій та до діяльності, що загрожують безпеці країни, заявила у вівторок міністр закордонних справ Софі Вільмес (Sophie Wilmès)», - ідеться в публікації.

Сьогодні під час дебатів у Комітеті із закордонних справ бельгійського парламенту керівниця зовнішньополітичного відомства Бельгії зауважила, що російський персонал має покинути територію країни протягом 15 днів.

Читайте також: росія висилає 10 дипломатів балтійських країн

Як повідомила Вільмес, таке рішення було прийнято після консультацій з Нідерландами. Уряд цієї країни прийняв подібне рішення стосовно персоналу, що акредитований при російському посольстві у Гаазі.

«Це рішення не є частиною санкцій, воно пов’язано лише із нашою національною безпекою. Дипломатичні канали з росією залишаються відкритими. Російське посольство може продовжувати свою діяльність, і ми продовжуємо виступати за діалог», - зауважила міністр закордонних справ - віцепрем’єр-міністр Бельгії.

Як повідомлялося, Нідерланди висилають 17 російських дипломатів. За даними спецслужб, насправді вони були шпигунами.

Ірландія 29 березня попросила чотирьох російських дипломатів залишити країну через порушення дипломатичних норм.

24 лютого путінська росія розпочала неспровоковану війну проти України. Проти цього віроломного вторгнення постав весь народ України, воно викликало обурення переважної більшості країн світу. Європейський Союз, спільно із міжнародними партнерами, застосував уже чотири пакети індивідуальних та секторальних економічних санкцій проти росії, що мають зменшити її можливості у фінансування своєї «машини війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-