Нідерланди висилають 17 російських дипломатів за шпигунство

Нідерланди висилають 17 російських дипломатів за шпигунство

Укрінформ
Нідерланди висилають 17 російських дипломатів, які, за даними спецслужб, насправді були шпигунами.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Нідерланди висилають 17 російських дипломатів, оскільки, за даними спецслужб AIVD і MIVD, насправді вони були шпигунами”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією нідерландського МЗС, посла Росії в Нідерландах викликали сьогодні вдень, щоб повідомити йому про рішення.

Дипломати, підозрювані в шпигунстві, мають покинути країну протягом двох тижнів.

"У цих людей написано дипломат на візитній картці, коли вони насправді роблять щось зовсім інше. Ми прийняли це рішення заради безпеки Нідерландів", – заявив міністр закордонних справ Вопке Гукстра.

Висилка також була узгоджена з іншими країнами, які раніше висилали російських дипломатів, такими як США, Польща та Болгарія.

Загалом у Нідерландах акредитовано 75 російських дипломатів. Тож тепер в країні залишаться 58.

Як повідомляв Укрінформ, Ірландія 29 березня попросила чотирьох російських дипломатів залишити країну через порушення дипломатичних норм.

24 лютого російський президент путін оголосив про широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-