Наступні санкції США стосуватимуться російських ланцюгів постачання

Наступні санкції США стосуватимуться російських ланцюгів постачання

Укрінформ
Наступний пакет санкцій Сполучених Штатів та союзників проти російської федерації торкнеться тих секторів російської економіки, що напряму впливають на війну з Україною, включаючи систему ланцюгів постачання.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.

«На додачу до санкцій у тих секторах економіки кремля, що сприяють його війні проти України, ми також плануємо вжити заходів, які шкодитимуть їхнім критичним ланцюгам поставок», – сказав Адеємо.

За його словами, США прагне використати «комплексний підхід», який включає експортний контроль з віддаленим ефектом впливу та негайні санкції, які також будуть вплинуть на альтернативних військових постачальників росії.

В американському мінфіні зазначили, що посилення та розширення санкцій проти росії націлені на знешкодження «здатності кремля управляти своєю машиною війни».

Як повідомлялося, президент США Джо Байден під час візиту до Польщі передбачив швидке скорочення економіки росії вдвічі у найближчі роки внаслідок потужних і широких санкцій Заходу, блокування фондів Центробанку росії та інших обмежень.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-