Кремль пригрозив Європі: немає оплати - немає газу

Кремль пригрозив Європі: немає оплати - немає газу

Укрінформ
Прессекретар президента рф дмітрій пєсков заявив, що росія не постачатиме природний газ до Європи «безкоштовно», якщо ЄС відмовиться від оплати поставок у рублях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза із посиланням на інтерв'ю чиновника телекомпанії PBS.

Представник кремля зазначив, що не знає, що станеться, якщо ЄС відмовиться платити за газ у рублях. За його словами, коли в Європі ухвалять остаточне рішення, російська влада «вивчить, що можна зробити». «Безперечно, ми благодійністю в цьому плані займатися не маємо наміру, і безкоштовно відправляти газ Західній Європі… Немає оплати — немає газу», — сказав пєсков.

Раніше на тлі заморожування російських золотовалютних резервів, що зберігаються за кордоном, президент рф володимир путін доручив приймати оплату за російський газ від «недружніх» країн лише в рублях. До списку таких країн увійшли 46 держав, зокрема 27 країн ЄС.

Країни G7 вже відмовилися виконувати вимогу росії про оплату постачання газу в рублях і закликали вчинити так само зацікавлені компанії.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія зазнала масштабних і всебічних санкцій зі сторони світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-