Шольц порадив путіну навіть не намагатися атакувати НАТО

Шольц порадив путіну навіть не намагатися атакувати НАТО

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц попередив російського президента володимира путіна навіть не думати про застосування будь-яких агресивних дій проти країн НАТО.

Про це політик заявив під час ток-шоу на телеканалі ARD, передає Укрінформ.

«Це повідомлення, яке ми надсилаємо президенту Росії: не смій», – заявив Шольц.

Він також застеріг путіна проти застосування в Україні хімічної або біологічної зброї. «Облиште це», – сказав канцлер, не уточнивши, що буде в разі, якщо путін проігнорує це попередження. Водночас він повторив, що НАТО не братиме участі у війні в Україні.

Німеччина, як анонсував її лідер, хоче зміцнити власну оборону.

«Ми всі повинні готуватися до того, що у нас є сусід, який зараз готовий застосувати насильство, щоб відстояти свої інтереси. Тому ми повинні разом зробити себе настільки сильними, щоб цього не сталося», — Шольц.

Наразі у ФРН обговорюється можливість створення протиракетного «щита» за ізраїльським зразком для чого можуть бути закуплені ізраїльські системи «Стріла 3», які здатні знищувати ракети великої дальності в стратосфері.

Нагадаємо, після агресії рф проти України Шольц оголосив про виділення на модернізацію Бундесверу 100 млрд євро в бюджеті цього року та пообіцяв довести витрати на оборону до 2% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-