Країни G7 не платитимуть за газ у рублях – віцеканцлер Німеччини

Країни G7 не платитимуть за газ у рублях – віцеканцлер Німеччини

Укрінформ
Міністри енергетики країн G7 відкинули вимогу президента рф володимира путіна про те, щоб «недружні» країни платили за російський газ рублями.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив віцеканцлер та федеральний міністр економіки і енергетики Німеччини Роберт Габек після конференції з міністрами енергетики країн G7.

«Усі міністри G7 погодилися, що це одностороннє і явне порушення чинних контрактів», – сказав Габек.

За його словами, міністри «ще раз підкреслили, що укладені договори є дійсними, і компанії повинні їх поважати... оплата в рублях неприпустима, і ми закликаємо зацікавлені компанії не виконувати вимог Путіна».

«Спроба Путіна розділити нас очевидна, але, як ви бачите з цієї великої єдності та рішучості, нас не розділити», – сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, путін 23 березня заявив, що росія вимагатиме від “недружніх” країн, серед яких держави ЄС, платити за газ у рублях. Цей крок був розцінений як спроба стримати падіння російської валюти й уникнути західних санкцій.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув вимогу росії щодо розрахунків за російський газ у рублях, наголосивши, що більшість договорів передбачають оплату в євро чи доларах.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-