Білий дім про слова Байдена: Путін «не має залишатися при владі» не означає «зміну режиму»

Білий дім про слова Байдена: Путін «не має залишатися при владі» не означає «зміну режиму»

Укрінформ
Президент США Джо Байден не закликав до зміни режиму в росії, коли сказав у суботу, що путін «не може залишатися при владі», сказав представник Білого дому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Президент мав на увазі, що путіну не можна дозволяти здійснювати владу над своїми сусідами чи регіоном. Він не обговорював владу путіна чи зміну режиму в росії», - зазначив посадовець на умовах анонімності.

Як повідомлялося, Байден заявив у Варшаві в суботу: «Заради Бога, ця людина (путін) не може залишатися при владі».

На зустрічі з українськими біженцями у Польщі він також назвав путіна «різником» (butcher). Раніше він називав його «воєнним злочинцем» «кривавим диктатором», «головорізом» (thug).

Як відомо, 24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-