Штати готують санкції проти компаній рф, які працюють на армію та розвідку - WSJ

Штати готують санкції проти компаній рф, які працюють на армію та розвідку - WSJ

Укрінформ
Адміністрація Джо Байдена готує санкції проти російських компаній, які, за її даними, надають товари та послуги для військових і розвідувальних служб рф, включно з компонентами подвійного призначення.

Про таке пише The Wall Street Journal з посиланням на офіційні документи та чиновників.

Під санкції, які планують оголосити наступного тижня, можуть потрапити зокрема «Сернія Інжиніринг», яка забезпечує зброєю російські спецслужби, та компанія «Сертал», яка виробляє обладнання та технології для російських військових.

Видання нагадує, що раніше ці підприємства вже внесли до списку компаній, яким заборонено експортувати чутливі технології, але з якими дозволено підтримувати ділові відносини. Тепер передбачається заборона на будь-які фінансові операції з ними.

«Разом ці заходи можуть мати дуже великий вплив, який потім пошириться на всю російську економіку», — запевняє Джастін Волкер з Асоціації сертифікованих спеціалістів з боротьби з відмиванням грошей.

Також розглядається можливість запровадження санкцій проти компанії iGrids, яка розробляє програмне забезпечення для автоматизованих систем керування електромережами росії.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-