росію треба відрізати від «нових» грошей - Моравецький

росію треба відрізати від «нових» грошей - Моравецький

Укрінформ
Росію треба позбавити надходження нових фінансових ресурсів, зокрема, від продажу енергоносіїв, які можуть піти на ведення війни з Україною. Проте розриву торговельних відносин з росією не хочуть, зокрема, Німеччина, Австрія та Угорщина.

Про це повідомив у п’ятницю у Брюсселі у рамках саміту ЄС глава уряду Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

“Не є жодною таємницею, що Польща вимагає подальших санкцій, і я переконаний, що виходячи з наших вчорашніх домовленостей, вже незабаром буде підготовлено черговий пакет санкцій (проти росії - ред.)”, - підкреслив Моравецький.

На його переконання, санкції мають бути далекосяжними і мати вплив на росію вже зараз. Він вважає, що їх дія у середньостроковій і довгостроковій перспективі важлива, але це “не впливає на прийняття нею рішень щодо України тут і зараз”.

Як підкреслив польський прем’єр, наразі дуже важливо заблокувати надходження до Росії “новий коштів”.

“Польща дуже активно підкреслює необхідність обмеження торгівлі енергоносіями, тобто торгівлі нафтою, газом, вугіллям з Росією. Ми найголосніше про це говоримо”,- підкреслив польський прем’єр.

За його словами, окремі великі країни, такі як Німеччина, а також невеликі, як Австрія та Угорщина, утримуються від рішучих рішень та дій щодо “якнайшвидшого розриву торгівлі з Росією тут і зараз”.

Глава польського уряду наголосив, що Варшава підтримує спільну закупівлю газу та інших енергоносіїв. За його словами, Єврокомісія повинна виходити з конкретними пропозиціями щодо цього і того, як боротися з високими цінами на енергоносії.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-