Російсько-українська війна може призвести до голодних бунтів у найбідніших країнах – СОТ

Російсько-українська війна може призвести до голодних бунтів у найбідніших країнах – СОТ

Укрінформ
Очільниця Світової організації торгівлі (СОТ) Нгозі Оконджо-Івеала заявила, що зростання цін на продукти харчування, яке відбувається в результаті російсько-української війни, може спричинити голодні бунти у найбідніших країнах світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Business Standard.

«Я думаю, що ми повинні дуже хвилюватися. Вплив на ціни на продукти харчування та голод у цьому та наступному роках може бути значним. Їжа та електроенергія є двома найбільшими товарами у споживчих кошиках бідних людей у всьому світі», – сказала Оконджо-Івеала.

Вона також додала, що зростання цін на продукти харчування, яке відбувається в результаті російсько-української війни, може спричинити голодні бунти у найбідніших країнах світу.

За її словами, саме бідні країни та бідні люди в бідних країнах постраждають найбільше.

Очільниця СОТ зазначила, що країни-члени організації повинні уникати стратегії обмеження експорту власних поставок продовольства.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-