Держдеп вважає, що росія знущається з дипломатії

Держдеп вважає, що росія знущається з дипломатії

Укрінформ
Росія знущається з дипломатії, вимагаючи на переговорах підписання мирної угоди без припинення вогню.

Про це заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд під час спеціальної онлайн зустрічі Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зауважила, що перш за все має бути припинення вогню, а вже потім - обговорення чіткого плану відведення російських військ, допомоги Україні з боку міжнародної спільноти, відновлення безпеки.

«Хто коли-небудь узагалі чув про мирну угоду до припинення вогню?.. Це все складні питання, але просто зараз ми бачимо те, як Москва знущається з дипломатії, а не схиляється до принципового припинення війни і вирішення цих питань», - зазначила Нуланд.

Заступниця держсекретаря додала, що високо цінує намагання керівництва України і дипломатів провести переговори одразу після початку війни.

Крім того, американський дипломат підкреслила, що саме Україна має вести переговори з росією, а не щоб це робив інший уряд, виступаючи посередником між Києвом та Москвою і нав’язуючи таким чином щось Україні.

«Ви на передовій. Ви ті, чий суверенітет та територіальну цілісність було порушено. Ви ті, чиї міста та села зруйнували. Лише ви можете вирішувати, що таке справедливий мир. Ніхто з нас не має штовхати вас туди, де ви в небезпеці. Тому ви також вирішуєте, що є найбезпечнішим для вільного світу», - наголосила Нуланд.

24 лютого президент російської федерації володимир путін розпочав новий етап війни проти України. ЗСУ, підрозділи територіальної оборони та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським військам.

На цьому тлі тривають переговори між українською та російською делегаціями.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявляв, що позиції української делегації на переговорах є незмінними, а саме: припинення вогню, виведення військ та жорсткі гарантії безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-